Αλάτι Xiros


Αλάτι ανεπεξέργαστο Xiros

Έχουμε την τύχη να ζούμε σε μια χώρα που δυο βασικοί συνεργάτες, ο ήλιος και η θάλασσα,παράγουν φυσικό αλάτι. Το αλάτι είναι απαραίτητο για τη ζωή και την υγεία.

Οφέλη μη ραφιναρισμένου θαλασσινού αλατιού  Xiros Αλάτι Μεσολογγίου

  • Κατάλληλη ενίσχυση και ισορροπία επινεφριδίων
  • Ισορροπία του θυρεοειδή
  • Το νάτριο και το νερό διατηρούν το νευρικό σύστημα υγιές
  • Τα μεταλλικά στοιχεία του αλατιού βοηθούν στην αποτοξίνωση του οργανισμού

Το φυσικό, μη ραφιναρισμένο αλάτι περιέχει πάνω από 80 μέταλλα και στοιχεία απαραίτητα για τη ζωή. Χωρίς καμία επεξεργασία ιωδίωσης (προσθήκης ιωδίου). Το ανεπεξέργαστο αλάτι περιέχει από μόνο του το ιώδιο που του έχει χαρίσει η φύση. Το ιώδιο που αναγνωρίζει και απορροφά εύκολα ο ανθρώπινος οργανισμός. Τέλος, εμπεριέχει όλα τα πολύτιμα ιχνοστοιχεία του θαλασσινού νερού όπως κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο.

Το νάτριο και το χλώριο βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Επίσης ελέγχουν την ισορροπία των υγρών και διατηρούν τις σωστές συνθήκες για τη λειτουργία μυών και νεύρων. Η υπερβολική πρόληψη νατρίου όμως μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις για την υγεία. Παν μέτρον άριστον.

Μια ιστορία για το αλάτι….

Σαν το αλάτι…

Μια φορά και ένα καιρό ήταν ένας βασιλιάς ο οποίος ήθελε να διαπιστώσει ποια από τις τρεις κόρες του τον αγαπάει περισσότερο. Καλεί την πρώτη και τη ρωτάει:

– Μ’ αγαπάς;

– Σ’ αγαπώ, σαν το χρυσάφι απαντά εκείνη.

Καλεί τη δεύτερη και αυτή του απάντησε “σαν το ασήμι”. Καλεί και την Τρίτη και αυτή του είπε “σαν το αλάτι”. Θύμωσε τότε ο βασιλιάς και έδιωξε τη κόρη. Διέταξε μάλιστα να εξαφανίσουν το αλάτι από τη χώρα. Όταν ήρθε η ώρα, όμως να φάει ο βασιλιάς,  ούτε το χρυσάφι, ούτε το ασήμι μπορούσαν να νοστιμίσουν το φαγητό που δεν είχε αλάτι.

Τότε κατάλαβε ότι η μικρή του η κόρη τον αγαπούσε πιο πολύ από τις άλλες.

Είδε πως δεν είναι μόνο το χρυσάφι και το ασήμι που αξίζουν κι ένιωσε περήφανος για την αγάπη και την εξυπνάδα της μικρή του κόρης.


Η ιστορία μας αυτή δεν είναι πραγματική, στη φαντασία ανήκει, στα παραμύθια. Μα θυμηθείτε, τα παραμύθια έχουν διδακτικό χαρακτήρα. Το φανταστικό μας διδάσκει το πραγματικό!