Η εταιρεία


Xiros αλάτι Μεσολογγίου ΙΚΕ

Είμαστε μια οικογενειακή επιχείρηση στηριζόμενη σε αρχές και αξίες με αγάπη και σεβασμό προς τα δώρα της φύσης. Ο λευκός, ανεπεξέργαστος θησαυρός του τόπου μας, το αλάτι Μεσολογγίου μας επιτρέπει να παράγουμε “Xiros Αλάτι Μεσολογγίου” στην πιο αγνή και καθαρή μορφή του.

Οι φυσικές αλυκές Μεσολογγίου είναι οι μεγαλύτερες της Ελλάδας και από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης. Το αλάτι Μεσολογγίου λαμβάνεται μέσω της αποξήρανσης του θαλασσινού νερού στον ήλιο.

Ο Βασίλης Ξηρός, γέννημα θρέμμα Μεσολογγίου, διαθέτει  υπερσύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις σε απόσταση αναπνοής από τις αλυκές. Με απόλυτη προσήλωση στην ποιότητα και με σεβασμό στο πελάτη, φέρνει κοντά σας  το φυσικό, ανεπεξέργαστο αλάτι “Xiros”. Πλούσιο σε πολύτιμα μέταλλα και ιχνοστοιχεία (κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο) θωρακίζει την υγεία συνοδεύοντας όλες τις γευστικές δημιουργίες σας.

Αγνό και ανεπεξέργαστο το αλάτι Μεσολογγίου Xiros μας ταξιδεύει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και τον κόσμο και αποτελεί τον σπουδαιότερο πρεσβευτή του τόπου μας στις κουζίνες της γης. Οι συσκευασίες μας ποικίλουν ανάλογα με το μέγεθος του κόκκου. Μέσω μιας απολύτως φυσικής διεργασίας, του κοσκινίσματος με σύγχρονα μηχανήματα, επιτυγχάνουμε τα διαφορετικά μεγέθη κοκκομετρίας.

Έτσι, σας προσφέρουμε αλάτι άριστης ποιότητας και γεύσης, της δικής σας επιθυμητής κοκκομετρίας,  διατηρώντας όλα τα ευεργετικά συστατικά του.

Γιατί όπως σωστά λέει και ο λαός μας η ζωή χωρίς το αλάτι δεν είναι νόστιμη! Εμείς συμπληρώνουμε πως το φυσικό ανεπεξέργαστο αλάτι συνοδεύοντας τις γεύσεις σας, χαρίζει υγεία και νοστιμιά!!