Αλάτι Xiros


Φυσικό ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι Xiros

Έχουμε την τύχη να ζούμε σε μια χώρα που δυο βασικοί συνεργάτες, ο ήλιος και η θάλασσα,παράγουν φυσικό αλάτι. Το αλάτι είναι απαραίτητο για τη ζωή και την υγεία.

ΦΥΣΙΚΟ ΑΝΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΑΛΑΤΙ

αφήνει αναλλοίωτα τα φυσικά ιχνοστοιχεία, όπως μαγνήσιο, ασβέστιο, κάλιο, βρώμιο και φώσφορο κ.α.
περιέχει 80 ζωτικής σημασίας ιχνοστοιχεία, προωθώντας την καλύτερη δυνατή βιολογική λειτουργία και την συντήρηση των κυττάρων.
βοηθά στην ισορροπία αλλά και την αναπλήρωση όλων των ηλεκτρολυτών του σώματος.
δυναμώνει τα οστά: το 27% του αλατιού του οργανισμού βρίσκεται στα οστά. Η ανεπάρκεια φυσικού ανεπεξέργαστου αλατιού είναι αιτία της οστεοπόρωσης.
ο οργανισμός χρειάζεται φυσικό ανεπεξέργαστο αλάτι για να πέψει τους υδατάνθρακες. Είναι το μόνο που είναι σε θέση να χωνέψει ο οργανισμός.

βοηθά στην μεταφορά θρεπτικών συστατικών στα κύτταρα και στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.
το νάτριο είναι φορέας ενέργειας και υπεύθυνο για τη μεταφορά μηνυμάτων από τον εγκέφαλο προς τους μυς, μέσω του νευρικού συστήματος.
 το νάτριο ελέγχει την ισορροπία των υγρών και διατηρεί τις σωστές συνθήκες για τη λειτουργία μυών και νεύρων.
 το φυσικό θαλασσινό αλάτι περιέχει μικρές ποσότητες ιωδίου που περιέχει εγγενώς το θαλάσσιο άλας, το οποίο αναγνωρίζει και αφομοιώνει το ανθρώπινο σώμα
 έχει εντονότερη γεύση και έτσι συνεπάγεται μικρότερη ποσότητα στη χρήση του.

ΑΛΑΤΙ ΡΑΦΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟ ΕΜΠΟΡΊΟΥ
το ραφιναρισμένο αλάτι (που είναι παραπροϊόν της χημικής βιομηχανίας) περιέχει μόλις δύο στοιχεία – νάτριο (Νa) και χλώριο (Cl).
 η πρόσληψη ραφιναρισμένου αλατιού είναι αίτιο της οστεοπόρωσης.
↓ οι βιομηχανίες αλατιού προσθέτουν τόσο αφυγραντικές όσο και λευκαντικές ουσίες στην τελική φόρμουλα του αλατιού.
↓ το επιτραπέζιο ραφιναρισμένο αλάτι εφόσον έχει υποστεί εκτεταμένη επεξεργασία, δεν μπορεί πλέον να αναμειχθεί με τα υγρά του ανθρώπινου σώματος, με επακόλουθο την υπονόμευση των βασικότερων χημικών και μεταβολικών διεργασιών του οργανισμού.
↓ η κατακράτηση υγρών, η νεφρική υπέρταση και η αύξηση της αρτηριακής πίεσης είναι οι πιο εμφανείς συνέπειες της κατανάλωσης ραφιναρισμένου αλατιού.
↓ το επεξεργασμένο αλάτι ανατρέπει την ισορροπία των υγρών και υπερφορτώνει το σύστημα αποβολής.